zapozbnaj się z w/w linkami, bo tak trudno w paru zdanaich to wsyztsko zmieścić co jadać czego nie, na ten temat są pisane obszerne artykuły. Wodę pij jak Ci smakuje, lubisz gazowaną to pij z gazem, odżywki mzoesz wybrać bez laktozy czy izolaty
[...] : PERFECT WHEY PROTEIN : http://trec.com.pl/esklep/perfect-whey-protein-1800g-wiekszy-p-184.html Patrz na smak NATURALNY - Akurat teraz taki pije. A jeśli chodzi o biało bez laktozy to tylko izolaty : ISOLATE 100 taki jest, jednak ma aromaty i słodzik. Nie znajdziesz raczej pozbawionego smaku izolatu. A koncentraty będą zawierały laktoze. [...]
0.5 % mleko jest podobno mocno przetworzone, także lepszym rozwiązaniem będzie 2 %, 3.2 % jeżeli się mylę, wyprowadzcie mnie z błędu. Ja do owsianych używam 1.5%, 3.2% "laktoze frei" - czyli bez laktozy której nasz organizm "podobno" nie przetwarza tak łatwo?
Nabiał wbrew mitom jest wartościowym produktem, osobiście bardzo lubię (tylko raczej nie brać tych 0%), spróbuj, czy bez laktozy poczujesz się lepiej :-).
[...] g mleka, 180 g banan, 120 g twarog, 25 g płatków kukur, kolacja: 60 g ryżu, 60 g kurczaka, 50 g ogorka, 15 g cebuli, nie wiem czy z tym nabiałem jest okej , bo troche tego dużo ale zamierzam odjac maslanke i moze troche twarogu, mleko zamienic na bez laktozy i kupic odzywke białkowa Zmieniony przez - kubassss169 w dniu 2016-05-16 10:47:57
Dzięki za odpowiedzi. Podtrzymaliście mnie na duchu 8-) Czy posiada ktoś rozpisane jakieś diety bez laktozy, na których mógłbym się wzorować przy układaniu swojej?
[...] w ciagu dnia to nie zawracał bym sobie tym głowy krótko mówiąc - bo poco te 5-7g węglowodanów żadnej różnicy Ci nie zrobi. Co do rodzaju węglowodanów to laktoza, czyli cukier mleczny. Są tez wersje bez laktozy w, których laktoza jest podmienianie na inny cukier(juz nie pamiętam dokładnie jaki) lub po prostu dodawany jest do produktu enzym laktazy
Piasek: z mlekiem ale bez laktozy. Laktoza opoznia wchlanianie bialka. A najlepsze bialko po trenikngu to szybko wchlanialne serwatkowe Pozdrawiam Roland
[...] frakcji przyswajalność będzie najwolniejsza, ale nadal szybko aminokwasy dostaną się do naszych mięśni. WPI (izolat białka serwatkowego) - 80-90 procent białka, z reguły bez laktozy lub bardzo śladowe ilości. Najmniejsza zawartość cukrów. Bardzo szybka przyswajalność przez nasz organizm. WPH (hydrolizat białka serwatkowego) - wstępnie [...]
chyba jednak sie skusze na http://www.sfd.pl/sklep/Scitec_nutrition_100_Beef_Concentrate-opis30771.html bo nie mogę znaleść nic co by było bez laktozy jak i nie pochodziło od nabiału :/
[...] a wegle i tłuszcze , ponadto pasuje też żeby były różne źródła makroskładników , kolejna sprawa to i tak nie będziesz miał zadnej kontroli jedząc gotowe posiłki .Odzywke bez laktozy sobie ogarniesz i możesz ją pić z woda , uzupełnisz w jakimś stopniu makroskładnik białko ale co z resztą rzeczy? Tego typu uwiązanie czyjąś kuchnią niestety [...]